Černo-fialové plody Maqui Berry jsou vizuálně podobné borůvkám, ovšem obsah zdraví prospěšných látek této jihoamerické rostliny je zcela výjimečný. Často bývá zmiňováno v souvislosti s pověstnou silou a perfektní zdravotní kondicí, jíž oplývali andští indiáni. Za svoji popularitu vděčí objevu, který potvrzuje MB jako plodinu obsahující na stupnici ORAC největší množství antioxidačních látek.
Popis:
Černo-fialové plody Maqui Berry jsou vizuálně podobné borůvkám, ovšem obsah zdraví prospěšných látek této jihoamerické rostliny je zcela výjimečný. Často bývá zmiňováno v souvislosti s pověstnou silou a perfektní zdravotní kondicí, jíž oplývali andští indiáni. Maqui Berry, které bylo po tisíciletí tradiční stravou patagonských domorodců si v současné době získalo oblibu také západního světa. Za svoji popularitu vděčí především objevu, který Maqui Berry potvrzuje jako plodinu obsahující na stupnici ORAC největší známe množství antioxidačních látek. Pro ilustraci – 100g tradičních borůvek vykazuje hodnotu ORAC cca 6 000, zatímco Maqui Berry téměř 28 000. Díky vysokému obsahu antioxidantů ovlivňuje funkce lidského organismu.
Dávkování:
1x čajová lžička 2x denně ( nejlépe ráno a večer) Může se rozmíchat ve studené vodě, či přidat do jogurtu.
Pěstování:
Patagonie (Chile, Argentina) je místem s ideálními podmínkami pro výskyt keře, jehož plody černo-fialové barvy jsou nejúčinnějším známým antioxidantem. Čtyři až pět milimetrů veliké bobule jsou v tamních pralesích dodnes ručně sbírány potomky původního indiánského obyvatelstva, které dokládá tisíciletou tradici užívání Maqui Berry. Důležitou součástí procesu zpracování Maqui Berry je sušení čerstvě sesbíraných bobulí a jejich následné drcení na prášek. V případě Maqui Berry Naturalis je využíváno tzv. lyofilizace. Jedná se o sušení mrazem, což je nejšetrnější možný způsob, díky němuž zůstává zachováno až 95% účinných látek. Běžným sušením je oproti tomu dosahováno pouhých 50%.