Ječmen Naturalis je 100% šťáva vytvořená ze zeleného ječmene, vyrobeného a zpracovaného v americkém Utahu v nadmořské výšce 1500 m.n.m. od společnosti, která je patří mezi nejlepší v oboru.
Více zdeJečmen Naturalis je 100% šťáva vytvořená ze zeleného ječmene, vyrobeného a zpracovaného v americkém Utahu v nadmořské výšce 1500 m.n.m. od společnosti, která je patří mezi nejlepší v oboru.
Více zdeJečmen Naturalis je 100% šťáva vytvořená ze zeleného ječmene, vyrobeného a zpracovaného v americkém Utahu v nadmořské výšce 1500 m.n.m. od společnosti, která je patří mezi nejlepší v oboru. Celý výrobní proces je monitorován a jsou dodržovány přísné výrobní standardy. Díky tomu je Ječmen Naturalis uznáván mnoha odborníky.
Toto balení Vám vydrží na cca 2 - 3 měsíce
Popis:
Plodinu ječmen zná každý. Řekne-li se, ale mladý či zelený ječmen, většina lidí neví, co si pod tímto pojmem představit. Jde ale o stejnou plodinu. Jediný rozdíl je ve fázi sklizně (Stejně jako zelené a černé olivy. Zelené olivy jsou sklízeny v rané fázi, oproti černým, které jsou zralé a sbírají se později.). Mladý ječmen je sklízen v rané fázi svého růstu tj. v době, kdy jeho výška dosahuje 20 – 25 cm. První dochované zmínky o konzumaci ječmenné šťávy či ječmenných klíčku sahají až do doby kamenné. Ve starověkém Egyptě (5000 př.nl) se ječmen pěstoval pod přísným dozorem tehdejších zemědělců a byl považován za jednu z hlavních plodin. Mladý ječmen jak ho známe dnes (prodáván ve formě prášku) byl světu představen v šedesátých letech 20. století, Dr. Yoshihide Hagiwarou. Ten je právem označován za otce mladého ječmene.
Dávkování:
1x vetší lžící (Sklěněnou, porcelánovou či plastovou NE KOVOVOU) rozmíchat s 200ml STUDENÉ vody (nejlépe v "šejkru") až 3x denně
Doporučuje se nejdříve začínat s nižší dávkou 0,5x lžíce 2x denně a dávku postupně zvyšovat, až do dávky uvedené výše.
Ráno | Poledne | Večer | |
---|---|---|---|
1. – 3. den | 0.5 | 0 | 0 |
4. – 7. den | 0.5 | 0 | 0.5 |
8. – 10. den | 0.5 | 0.5 | 0.5 |
11. – 12. den | 1 | 0.5 | 0.5 |
13. – 14. den | 1 | 1 | 0.5 |
15. den a dále | 1 | 1 | 1 |
Toto balení Vám vydrží dlouhé | 3,3 měsíce |
Země původu | USA - Utah |
Forma zpracování | Štáva |
Cena 1 dávky je pouze | 3,74 Kč |
Hmotnost | 200 g |
Certifikáty kvality | BIO, Vegan, Kosher,Diabetes |
Není náhradou pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Produkt není určen dětem, těhotným a kojícím ženám. Uchovejte mimo dosah dětí.
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1380 kJ / 326 kcal |
Tuky | 4,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 0,4 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 28,4 g |
Sůl | 0,47 g |
Pěstování:
Mladý ječmen Naturalis je pěstován v americkém státě Utah, vysoko v horách. Konkrétní místo je 1500 m.n.m. položené bývalé sladkovodní jezero, které je dokonalým místem pro pěstování zejména díky výživné půdě a čistému vzduchu. Jakmile výhonky ječmene dosáhnou výšky 20 cm – 25 cm opatrně se sklidí a připraví k dalšímu zpracování. Postupně s rostoucím stářím resp. délkou výhonků mladý ječmen ztrácí živiny až do chvíle, kdy se vytvoří „plod“ – zrníčko ječmene. V tento okamžik rostlinka ječmene neobsahuje téměř žádné účinné látky, ztrácí svou zelenou barvu (žloutne) a postupně usychá. „Život“ ječmene se dá přirovnat k lidskému životu. V mládí jsme zdraví, vitální, plní energie a s rostoucími léty ztrácíme sílu, častěji stonáme a jsme náchylnější k negativním vlivům, které jsou všude kolem nás.
Zpracování – Po sklizení a opláchnutí se následně začnou lisovat (podobně se např. získává [nejen] olivový olej). Vylisovaný kapalný extrakt, též nazýván „vyšťavená šťáva“ či „šťáva“, se následně necelé 2 minuty suší při teplotě 31 °C. Zachováním této teploty se mladý ječmen neznehodnotí a navíc vznikne prášek. Ten je nadále balen a prodáván. Smícháním tohoto zeleného prášku s vodou, opět vznikne nápoj, plný živin v nezměněné formě.
Přečtěte si recenze jak nás hodnotí zákazníci, kteří u nás již nakoupili. Ověřené recenze pocházejí z portálu heureka.cz
spokojen