Ostružiny sušené mrazem - nebo také lyofilizované ostružiny – prochází procesem, kdy je ovoce prudce zmraženo a následně pomalu sušeno ve vakuu. Zde dochází k odstranění 95 % vody, ale také kyseliny octové, popř. alkoholu, pokud ho dané ovoce obsahuje.
Více zdeOstružiny sušené mrazem - nebo také lyofilizované ostružiny – prochází procesem, kdy je ovoce prudce zmraženo a následně pomalu sušeno ve vakuu. Zde dochází k odstranění 95 % vody, ale také kyseliny octové, popř. alkoholu, pokud ho dané ovoce obsahuje. Lyofilizované ovoce si zachovává svou chuť, vůni, strukturu i přirozenou barvu, ale také vitamíny, živiny a minerály běžně obsažené v čerstvém ovoci. Mrazem sušené ovoce má při správném způsobu skladování dlouhou trvanlivost. Mrazem sušené ostružiny si uchovávají vlastnosti čerstvých ostružin s příjemným křupnutím.
Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Složení:
Mrazem sušené ostružiny.
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu v těsně uzavřeném obalu.
Obsah: 15 g
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota - 1326 kJ/318 kcal
Tuky - 3,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny <0,1 g
Sacharidy - 81 g
z toho cukry - 39 g
Bílkoviny - 11 g
Sůl - 0,02 g