Jahody sušený mrazem - nebo také lyofilizované jahody – prochází procesem, kdy je ovoce prudce zmraženo a následně pomalu sušeno ve vakuu. Zde dochází k odstranění 95 % vody, ale také kyseliny octové, popř. alkoholu, pokud ho dané ovoce obsahuje
Více zdeJahody sušený mrazem - nebo také lyofilizované jahody – prochází procesem, kdy je ovoce prudce zmraženo a následně pomalu sušeno ve vakuu. Zde dochází k odstranění 95 % vody, ale také kyseliny octové, popř. alkoholu, pokud ho dané ovoce obsahuje. Lyofilizované ovoce si zachovává svou chuť, vůni, strukturu i přirozenou barvu, ale také vitamíny, živiny a minerály běžně obsažené v čerstvém ovoci. Mrazem sušené ovoce má při správném způsobu skladování dlouhou trvanlivost. Mrazem sušené jahody si uchovájí vlastnosti čerstvých jahod s příjemným křupnutím.
Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Složení: Mrazem sušené jahody.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu v těsně uzavřeném obalu.
Obsah: 20 g
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota - 1404 kJ/334 kcal
Tuky - 3,1g
z toho nasycené mastné kyseliny - <0,1 g
Sacharidy - 59 g
z toho cukry - 51 g
Bílkoviny - 7,2 g
Sůl - 0,03 g