Co acerola obsahuje?
Acerola patří mezi rostliny, jejíž plody jsou jedním z nejbohatších zdrojů přírodního vitaminu C. Acerola obsahuje dokonce mnohonásobně více vitaminu C než citrusy. Zralé plody barbadoské třešně obsahují cca 4,5 % přírodního vitaminu C, což je v porovnáním s pomerančem až 30x větší množství. Vitamín C není jediným vitaminem obsaženým v této rostlině, je bohatá také na vitaminy skupiny B (například thiamin, riboflavin, niacin či kyselinu listovou) a dále pak na vitamin E. Velký význam hrají rovněž flavonoidy. Z nich můžeme jmenovat třeba hesperidin či rutin.
Acerola přispívá k: tvorbě kolagenu pro normální funkci kostí, chrupavek, dásní, kůže, zubů / normálnímu energetickému metabolismu / normální činnosti nervové soustavy / normální psychické činnosti / normální funkci imunitního systému / ochraně buněk před oxidativním stresem / snížení míry únavy a vyčerpání / regeneraci redukované formy vitaminu E / Zvyšuje vstřebávání železa / k udržení normální funkce imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm